Край Варна: Двама моряци загинаха на борда на кораб, пътуващ от Бургас към Констанца

NetNews

Двама моряци са загинали при инцидент на кораб, плаващ под флага на Република Белиз край Варна, съобщават от Районната прокуратура в морския град, цитирани от Dir.bg. Започнало е разследване за смърт по непредпазливост.
Инцидентът е станал на 3 юли вечерта. Двамата моряци са руски граждани на възраст 32 и 58 години. Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване на точните причини, довели до тяхната смърт.

И към момента текат действия за установяване на обстоятелствата, при които е възникнал фаталният инцидент.

Предстоят разпити на членовете на екипажа, както и други действия за изясняване на фактическата обстановка.

По информация на Maritime.bg корабът – дълбачката MILFORD, е плавал от Бургас към Констанца. MILFORD участва в проекта по удълбочаване на каналите на пристанището във Варна, а по-късно и по друг проект за удълбочаване в Бургас. Именно след втория проект корабът е тръгнал към румънското пристанище.

Разследването е възложено на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Приятелите на Мадона притеснени, че певицата може да завърши като Джако

След като Мадона бе приета в интензивното, след припадъка ѝ по време на репетиции за предстоящото си турне „Celebration“, все повече започна да се твърди се, че 64-годишната изпълнителка е стигнала до предела на физическите си възможности в опит да се конкурира с по-млади звезди като Тейлър Суифт и Пинк, […]