Красен Кралев: Ако ситуацията е подходяща, ще отворим стадионите

NetNews

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира завръщането на феновете по трибуните на родните стадиони. Той бе категоричен, че ако ситуацията позволява съоръженията ще бъдат отворени, но също така обясни, че здравето на хората е преди всичко.

"Отварянето на стадионите за публика не е решение, което министърът на спорта може да вземе сам. Знаете, че винаги съм бил най-големият лобист за спорта. Все пак трябва да сме разумни и здравето на хората ни е приоритет. Полагаме усилия, изчакваме здравните власти да анализират ситуацията, и ако има възможност, ако ситуацията е подходяща, ще отворим стадионите. И аз искам да ходя на спортни събития заедно с феновете. Още малко търпение и мисля, че и този проблем ще бъде разрешен".

"Ние се стараем в условия на пандемия да организираме по невероятен начин много тежки състезания. Ще бъдем домакини на олимпийската квалификация по борба. И там ще ни трябва публика. Водим преговори с Международния олимпийски комитет да поемем домакинството на олимпийската квалификация по бокс. Ако Лондон откаже, вероятно ще ни я дадат на нас. И там ще ни трябва публика. Но трябва да се съобразим с мнението на лекарите, защото утре те са на първа линия, те отнасят най-голямата тежест в борбата с коронавируса. Трябва да имаме малко по-голямо търпение. Виждате, че състезанията в цяла Европа се провеждат без публика, а на много места се отменят", обясни Кралев по време на посещението си в Русе.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изненадваща акция в Дупница заради изчезналия Янек Миланов

Изненадваща акция в Дупница. Полицаи и пожарникари са се струпали днес пред блока на изчезналия точно преди седем месеца Янек Миланов, съобщи БНТ. Униформените са останали там няколко часа, използвали са пожарен автомобил, за да влязат в апартамента, пред който 43-годишният мъж е видян за последно на 31 юли миналата […]