Красимир Манов: Ако енергиен министър стане Николай Павлов, нещата ще отидат към изпълняване на руските интереси

NetNews

Проектокабинетът показва, че взаимоотношенията на Борисов и Радев са станали повече от близки. Нещата ще отидат директно в посока изпълняване на руските интереси, ако енергиен министър стане Николай Павлов, той е човек на „Газпром“. Това заяви енергийният експерт Красимир Манов за „Твоят ден“.

„Павлов смени формулата за изчисление на цената на природния газ и от нефтена компонента, изгодна за нас, преминахме на смесена – 70% спот пазари и 30% нефтена компонента. Този човек отказа 2/3 от азербайджанския газ, благодарение на който цената на газа е по-ниска. Не може да се каже дали ще има процес с “Газпром“, но дори да се стигне до арбитраж, който няма да е само между България и „Газпром“, руската компания няма да спечели нито едно дело срещу страна от ЕС. „, посочи той.

Според него няма да има рязък завой в енергийната политика, ако Павлов стане министър. „Новият посланик на САЩ заяви, че първото нещо, с което ще се занимае е „Лукойл“. Така че ние трябва да премахнем зависимостите си от Русия. Ако ще плащат данъци у нас, трябва да правят 7 млрд. печалба. Христов вреди на България, където и да излезе, говори като руски министър“, каза експертът.

По думите му Радев винаги е бил с руски интереси. „В момента има огромна разделителна линия – войната. От двете страни са Запада и Русия. Тук вече всички маски паднаха. ГЕРБ нямат избор вече, играят ва банк“, посочи Манов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Министрите от ЕС ще решават за предоставянето на Босна и Херцеговина на статут на кандидат-член

Министрите по европейските въпроси на 27-те страни от ЕС, които се срещат днес в Брюксел, трябва да вземат решение за предоставяне на статут на кандидат на Босна и Херцеговина, което ще бъде първият етап от дългия процес на присъединяване на балканската държава към Блока, съобщава телевизионният канал N1. Положително решение […]