Кремъл: Украинският удар по склад в Русия ще бъде оценен от армията

NetNews

Кремъл: Украинският удар по склад в Русия ще бъде оценен от армията

Снимка: БГНЕС

Кремъл заяви, че украинският удар по склад за гориво в руския град Белгород не създава комфортни условия за продължаване на мирните преговори с Киев, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Русия обвини Украйна, че е нападнала склада, но украинските власти не отговориха веднага на исканията за коментар.

Още по темата

1 апр 2022 12:08

200

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти, че властите правят всичко по силите си, за да реорганизират снабдителната верига с гориво и да се избегне нарушение в енергийните доставки в Белгород.

„Ясно е, че това не може да бъде разглеждано като нещо, което ще създаде подходящи условия за продължаване на преговорите“, посочи Песков. Контролът върху въздушното пространство по време на специалната военна операция е абсолютен факт. Що се отнася до инцидента в Белгород, той ще бъде оценен от нашите въоръжени сили“, каза още Песков.

Руски служител каза по-рано днес, че два украински военни хеликоптера са ударили склад за гориво в Белгород. Това е първо обвинение за украински въздушен удар на руска територия, откакто в края на февруари Москва изпрати войски в Украйна.

Белгород е на около 80 километра северно от Харков, втория по големина украински град, който устоява на руските сили от началото на офанзивата на Кремъл на 24 февруари.
/БТА/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Не била обсъдена военна помощ за Украйна в НС

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Първоначалните очаквания, че на експертната сеща в НС с участието на министъра на отбраната Драгомир Заков ще бъде обсъдено искането на ДБ България да предостави военна помощ на Украйна не се оправдаха. „Този въпрос изобщо не е обсъждан в детайли, защото няма необходимост да се обсъжда на този […]