Граничар откри незаконни имигранти в тайник на пода на микробус

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Към 22 часа на 13 юли на ГКПП „Капитан Андреево“ за влизане в страната пристигнал микробус “Исузу” с водач 50-годишен турски гражданин. В рамките на извършената физическа проверка на превозното средство дежурният граничен полицай забелязал изкуствено сложена преграда в средата на багажното отделение. На пода между седалките в микробуса, под мокет и гумена настилка, той открил капак на тайник, а в тайника – шестима мъже, чужди граждани. Чужденците били без документи. Те заявили пред разследващия полицай, че са от Ирак.

Водачът и нелегалните имигранти са задържани. В ГПУ-Свиленград е образувано бързо производство по чл.280 от НК за каналджийство срещу шофьора и бързи производства по чл.279 от НК за незаконно влизане в страната срещу укритите чужденци. Уведомен е дежурен прокурор в ТО-Свиленград към РП-Хасково. Работата по случая продължава.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мерките срещу коронавируса по време на Олимпиадата спират секса в олимпийското село

Участниците на олимпийските игри в Токио (23 юли – 8 август) трудно ще могат да се отдадат на секс по време на престоя си в олимпийското село. Това стана ясно след обявените от организаторите правила за борба с разпространението на COVID-19. Както е известно, в Япония има бум на коронавируса […]