Джок Полфрийман е осъдил България

NetNews

Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, съобщи за БТА адвокатът му по делото Адела Качаунова, сподели и DarikNews.bg. Решението по делото е било публикувано вчера.

Съдът е постановил, че е нарушен чл. 3 на Конвенцията за защита правата на човека, а именно, че Полфрийман е станал жертва на нечовешко и унизително отношение в Софийския централен затвор, обясни Качаунова.

Делото, заведено от Полфрийман, е заради нанесен побой от надзиратели в затвора през 2013 г. Тогава потърпевши са били група чужденци, сред които и той.

Адвокат Качаунова каза още, че държавата ни е осъдена, защото не е обяснила от какво са нараняванията на Полфрийман, както и защото не е разследвала ефективно случая.

България трябва да заплати на Полфрийман обезщетение от 5200 евро, но парите ще отидат при родителите на студента Андрей Монов, за чието убийство Джок Полфрийман беше осъден и изтърпя наказанието си, но все още изплаща кръвнина на близките.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-скъпата кола в света пристига с гравирани часовници за нейните собственици

Най-скъпата нова кола в света пристига с два гравирани часовника с имената на нейните собственици, като те могат да бъда ползвани като аксесоар за китка или поставяни на специално място в произведения в една бройка Rolls-Royce Boat Tail. Както и преди ви информирахме, слухове разкриват, че собственици на струващия 28 […]