Съдът остави в ареста обвиняема за шпионаж в полза на Русия

NetNews

Военно-апелативният съд потвърди определение на Софийския военен съд, с което е отхвърлено искане за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" на Г. И., обвинена за участие в група за шпионаж в полза на Русия.

Двете съдебни инстанции са възприели тезата на държавното обвинение, че се касае за тежко умишлено престъпление, извършено от добре организирана престъпна група, работила в условията на изключителна конспиративност.

Повечето от участниците в тази група са били професионално подготвени за разузнавателна дейност (офицери от Българската армия и Военното разузнаване) и са нарушили своята клетва за вярност към родината, извършвайки събиране на разузнавателни данни в полза на чужда държава.

За четвърти пореден път военните съдилища на две инстанции отказват промяна на най-тежката мярка за неотклонение на участниците в разкритата през март 2021 г. шпионска група, отчитайки тежестта на доказателствата срещу тях.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дрехите издават хората, които кръшкат

Някои казват, че се обличаме не за да покажем личния си стил и да изразим себе си, а за да впечатлим околните. Не всички са съгласни с това твърдение, но американско проучване посочи нещо много интересно във връзка с прелюбодейците и дрехите им. Според експерти от САЩ външния вид – […]