Хванаха контрабандни златни накити за над 80 бона

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Митническите служители от ТД "Южна морска" откриха контрабандни златни накити за над 80 000 лева при проверка на товарен автомобил.

На 11.05.2021 г. на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия. По метода „анализ на риска“ превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. В хладилното помещение, намиращо се в шофьорската кабина, митническите служители установяват, че в полиетиленов плик са укрити 116 пръстена, гривни, колиета и обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 736 грама са от 21-каратово злато на стойност 83 904 лева.

Контрабандните златни накити и товарния автомобил са задържани, съобщиха от Агенция "Митници".

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково водачът на товарния автомобил Ф.Т, на 39 г., турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 4000 лева, както и наложена „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Радев: България трябва да укрепва връзката си с творци, пренесли българското слово

Трябва да излезем от парадигмата за България само в нейните физически граници. България е навсякъде по света, където има човек, който говори, мисли и сънува на български. Страната ни трябва да има по-тясна връзка с достойните българи, пренесли на хиляди километри българското слово, азбука и дух. Това заяви президентът Румен […]