ЧЕЗ хвана втора ферма за криптовалута да краде ток

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Само за седмица енергоразпределителното дружество ЧЕЗ хвана втора ферма за криптовалута в кражба на той, съобщиха от компанията. Този път нелегалното включване е било установено в софийското село Лозен.

"При проверките е открито незаконно присъединение към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ Разпределение, чрез което се е захранвала къща с преустановена услуга заради неплатени сметки за ток. По първоначални изчисления консумираната дневно електроенергия е приблизително равна на консумацията на 30 домакинства на ден. При проверката в къщата са открити компютърни конфигурации, използвани за копаене на криптовалута", съобщиха от компанията.

Миналата седмица, след сигнал на ЧЕЗ, МВР и прокуратурата влязоха в стопански двор в софийското село Хераково. Там бяха открити множество машини за копаене на криптовалута, а от дружеството обявиха, че потреблението е за час е било колкото месечното на 4-5 домакинства.

"Вече няма значение колко голяма е кражбата, за да установим, че има аномалии в потреблението. Модерните технологии, ежедневните анализи и данните за разликата между доставена и потребена електроенергия ни дават възможност много бързо да откриваме нарушителите, независимо дали става въпрос за обикновено домакинство или за големи стопански обекти. Констатираме кражби от всякакъв тип всеки ден, а вече сме особено активни и през уикендите", каза Филип Йорданов, ръководител "Нетехнически загуби" в ЧЕЗ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тайсън Фюри ще плати 50 млн. долара за да сбъдне детската си мечта - да полети в космоса

Боксовият шампион Тайсън Фюри обяви, че през следващата година може да сбъдне детската си мечта – да полети в космоса. Британецът призна, че вече се е записал за полет, чиято цена е близо 50 милиона долара. "Като малък гледах луната и си повтарях, че един ден искам да ида там. […]