Кристалина Георгиева: Очакванията за инфлацията у нас още не са обезпокоителни

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На форум в София управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че на фона на растящите цени, очакванията за инфлацията у нас все още не са обезпокоителни, но тенденцията ще бъде по-ясно очертана догодина, предаде БНР.

„Засега всички данни, които ние имаме, показват, че по-вероятно е краткотрайна тенденция, по-вероятно е 2022 година, когато възстановяването на икономиката е по-равномерно навсякъде, тогава ние можем да видим задържане на инфлационните процеси“, каза Георгиева.

В речта си пред участниците в "Тук-Там Кариерен Кошер 2021" тя акцентира върху последиците от кризата и призова за по-активна ваксинация, за да се ограничи пандемията и да се стимулира растежа на икономиката:

„Страните, които нямат достъп до ваксини, нямат достатъчно фискално пространство да помагат, да продължават да помагат на бизнеса, те изостават рязко назад“.

Според прогнозите, очакваният ръст на икономиката през 2021 година ще бъде около 6 на сто.

Кристалина Георгиева изнесе лекция, посветена на глобалната икономика и мястото на България в нея на започващия днес международен форум с наслов "Кариерен Кошер". Събитието се организира от най-голямата общност на българите с опит в чужбина "Тук-там".

Повече от 4 000 високоспециализирани кадри, които търсят реализация отново в България, над 100 компании и още 40 лектора събира тазгодишното издание на кариерния кошер.

Организаторите предлагат богата семинарна програма с вдъхновяващи лектори с международен опит, които ще провокират и ще мотивират.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Абсурдно заседание на Правната комисия не реши нищо

Правната комисия поиска незабавно изслушване на Иван Гешев. Заседанието обаче се оказа нелегитимно. И всички отново се скараха, предаде NOVA. „Наистина ли мислите, че в почивките могат да се насрочват заседания, за да се гледат законопроекти, за които ни трябват няколко часа“, започна първи с критиките депутатът от ДПС Хамид […]