Кристиан Вигенин: Средствата за ново оборудване на ямболската болница ще залегнат в проекта за бюджет за 2022 г.

NetNews

Анализ за необходимото оборудване на новата сграда на ямболската болница изготвят органите на управление на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, за да може средствата да залегнат в проекта за бюджет за 2022 г., който подготвя служебното правителство. Това съобщи при посещението си в Ямбол Кристиан Вигенин, който поддържа контакти с председателя на съвета на директорите на болницата проф. Жени Стайкова. Той уточни, че проф. Стайкова е амбицирана през следващата година да приключи работата по обновяване на сградата, да се осигури оборудването и в рамките още на 2022 г. Ямбол да има нова действаща болница.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Зам.- председателят на 46-то Народно събрание допълни още, че междувременно се предприемат и стъпките, които „БСП за България“ предлагаше в предходната предизборна кампания, за обучение на медицински сестри на място, което да гарантира спешната необходимост от медицински персонал, а изпълнителният директор на болницата е осъществил контакти с представителите на общините, които са и акционери, за да помогнат с каквото могат на болничното заведение.

„Като кандидат за народен представител от Ямболски избирателен район се ангажирам Ямбол действително да има нова болница, а предпоставка за това могат да бъдат и обединените усилия на държавата, местните власти и болничното ръководство, каза още Кристиан Вигенин.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Метеорит падна на възглавницата на жена в Канада (СНИМКИ)

Жена от канадската провинция Британска Колумбия бе събудена от метеорит, пробил покрива на дома ѝ и паднал върху възглавницата ѝ, съобщи агенция UPI. Жената се събудила в пепел след силен взрив в стаята си и видяла парче черна скала на възглавницата. Рут Хамилтън разказа, че първо в просъница чула кучето […]