Критична е ситуацията в спешното отделение в Пазарджик

NetNews

Критична остава ситуацията в спешното отделение на многопрофилната болница в Пазарджик заради липса на здрав медицински персонал. В момента на дежурство работят по един лекар и една медицинска сестра, което затруднява обслужването на пациентите.

Медицинските работници работят по 42 часа без почивка.

„Положението е почти военно. Помощ отникъде няма. Как това спешно отделение, което е единствено, как ще работи с една сестра?!“, споделят те пред БНР.

„В целия град няма къде да отиде другаде пациент“.

„Няма как да се справим сами. Трябва двама лекари и две сестри да има, за да може да функционира спешно отделение. Моля ви, помогнете, защото ще се налага да затваряме структури. Никога не съм била толкова отчаяна“.

На апела за помощ към момента са се отзовали единствено д-р Ивелина Дикова от Пловдив и специализантът Борислав Церовски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦРУ може да ви вземе на работа, ако минете този тест (СНИМКА)

За Централната разузнавателна агенция на САЩ, позната най-вече със страховитите си инициали ЦРУ (CIA), работят не само безмилостни агенти и убийци, като филмовия герой Джейсън Борн. Много повече са служителите, подбрани заради интелектуалните им способности, изпъкващи студенти в най-различни специалности от най-престижните университети, талантливи хакери, пише сайтът DarikNews. Подсказва го […]