Крум Зарков: Правото на труд трябва да се защитава и уважава

NetNews

“Правото на труд трябва да се защитава и уважава. Трудещият се е този, който създава блага – и трябва да има достъп до тях. Днес отново съществува система, срещу която да се протестира – тази, която продължава да убива работниците; която продължава да ги експлоатира. Срещу система, която разпределя благосъстоянието така, че тези, които контролират капитала се възползват в много по-голяма степен от икономическия растеж в сравнение с тези, които го създават.” С тези думи се обърна народният представител от БСП Крум Зарков към жители от Русе, където местната организация на БСП поведе митинг- шествие.
Като специфични трудови проблеми на съвремието ни социалистът открои правата на трудещите се дистанционно – правото на почивка, работното време, синдромът на „прегаряне“. По думите му Народното събрание и синдикатите заедно трябва да решат наболели въпроси чрез адекватно законодателство и гаранции за спазването му.
“Днес празнуваме тези, които се трудят с ума си и с ръцете си. Днес празнуваме, но и трябва да помислим как продължаваме заедно, за да гарантираме, че човек ще може да се труди не като роб, а за да бъде свободен“, допълни Зарков.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Рейнджърс забави празненствата за титлата след „Дербито на старата фирма“

Селтик и Рейнджърс завършиха 1:1 в последното „Дерби на старата фирма“ за сезона, пропускайки идеална възможност, за да триумфира с титлата още в този мач. Жота откри резултата в 21′, а Фешън Сакала изравни в 67′, за да видим подялба на точките между двата най-силни отбора в шотландската Висша лига. […]