Кукери гониха злите сили в Разлог

NetNews

По традиция тази сутрин кукерите от “Крапата” махала в Разлог гонеха злите сили в първия ден на Новата 2021 г., предаде БГНЕС.

Писък на зурни, думкане на тъпан и звън на чанове събуди жителите на махалата в мъгливата сутрин в Разлог.

Тъй като тази година кукерския фестивал “Старчевата” бе отменен, заради противоепидемичните мерки, кукерите от махалата решиха да спазят традицията. Високо над чаушите също танцуваше табела с надпис: „Да запазим вековната традиция „Старчевата“.

От тераси и прозорци местните хора аплодираха кукерите, черпеха ги с бонбони, вино и ракия, за това че спазиха вековната традиция, въпреки пандемията.

Двете мечки преборваха излезлите на улицата, кукерите пожелаха здраве, и късмет, а новата година да е мирна и щастлива. Баща показа с гордост 10-месечната си дъщеря, пременена с народна носия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

МФ очаква 3,6 млрд. лева дефицит в държавната хазна в края на декември

3,6 милиарда лева дефицит се очаква в края на декември в държавната хазна, сочат предварителните данни на Министерството на финансите. Това прави 3% от брутния вътрешен продукт и е по-добър резултат от заложените в актуализирания вариант на бюджета за миналата година 4,4%, отбелязва БНР. Около 2,8 милиарда лева са преките […]