Добавиха още девет филма в официалната селекция на кинофестивала в Кан

NetNews

Анимация за Ане Франк – еврейската девойка, описала живота си, докато се крие от нацистите през Втората световна война и загинала в концентрационен лагер, биографичен филм за рап групата "NTM" и най-новата продукция на Гаспар Ное са добавени към официалната селекция на 74-ия кинофестивал в Кан, съобщиха организаторите, цитирани от dir.bg.

Добавени са девет филма, сред които "Къде е Ане Франк?" на израелския режисьор Ари Фолман, който ще бъде показан извън конкурсната програма, и биографичната лента "Supremes" на режисьорката Одри Еструго за френската рап група "NTM".

В новата секция "Кан Премиери" Гаспар Ное ще представи филма си "Vortex".

Седемдесет и четвъртото издание на кинофестивала в Кан ще се проведе между 6 и 17 юли. Водещата филмова проява ще бъде открита с драмата "Анет" на френския режисьор Леос Каракс с Марион Котияр и Адам Драйвър в главните роли. Председател на фестивалното жури ще бъде американският кинодеец Спайк Лий.

С почетна "Златна палма" ще бъде удостоена актрисата, режисьор и носителка на две награди "Оскар" Джоди Фостър.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето къде българските туристи ще могат да гласуват в Гърция

Засега има подадени молби за около 45 секции в цяла Гърция, а окончателният брой ще стане ясен на 20 юни. На тези избори броят на гласувалите там ще се определи от туристите. Не би могло да се прогнозира колко от тях ще отделят време, за да отидат да гласуват, предаде […]