Чудотворните мощи на светец в Елхово

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Икона с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 14 юни (понеделник) в 9,00 часа в храм "Св. Димитър", в Елхово.

Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. В 17 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. От 18 часа в Читалището, ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови "Светецът светкавица". Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на св. великомъченик Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния.

Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма. Игуменката на манастира „Рождество Богородично“ в Кабиле, майка Минодора, е имала чудо от свети Ефрем Нови, като това си преживяване, тя го разкрива във филма „Светецът светкавица“.

Игуменията „показва“ и чудото от свети Ефрем във филма. Това са едни получени писма от Гърция.

Автор, режисьор и продуцент е журналистът Ангел Бончев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

3 качества, които превръщат жената в нещо повече от сексуален обект

Със сигурност голяма част от жените са се запитвали, защо когато стане дума за сериозна връзка или брак, мъжете избират друга. Още по-интересното е, че другата обикновено е по-невзрачна, но има нещо в нея, което е накарало мъжа да я избере за жената на живота си, пише dnesplus.bg. Според психолози […]