78 години от рождението на Стефан Данаилов

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На днешната дата големият Стефан Данаилов щеше да навърши 78 години. Ролите на Мастъра оставиха мнозина безмълвни пред професионализма и таланта му. А когато се разбра, че е починал хиляди изразиха своите съболезнования, а неговите колеги и студенти споделиха най-топлите си спомени от срещите с него.

Кариерата на Ламбо започва още от дете. Участва в игралния филм “Следите остават”. Първите му роли в киното са във филмите “Понеделник сутрин“, “Морето“ и “С дъх на бадеми“. Кариерата му тръгва стремглаво нагоре с ролята му в “На всеки километър”.

Ламбо остави изключително ярка следа в обществения и културен живот на България.

Мастъра има над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил артист (1975) и народен артист (1983), дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, политик от БСП, министър на културата в правителството на Сергей Станишев от 17 август 2005 г. до 27 юли 2009 г., избиран е за народен представител 6 пъти.

Преди дни се навърши и една година от смъртта на Мастъра. Данаилов ни напусна, след като бе приет по спешност във Военномедицинската академия заради вода в белите дробове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Срина се сграда на бивше предприятие, на косъм се размина без жертви

Сграда на бившето предприятие „Пектин“ в пернишкия квартал „Църква“ вчера около обяд се срути. Само на косъм се отървал невредим автомобил, който в този момент минавал по улицата покрай срутилата се сграда, съобщи struma.bg. За лошото ѝ състояние е подаден сигнал в общината още преди месец. Назначена била проверка за […]