Купуваме още 36 000 флакона „Ремдесивир“

NetNews

Отпускат над 24 милиона лева за закупуването на" Ремдесивир". Това реши правителството на днешното си редовно заседание.

Със средствата ще се осигурят 36 000 флакона от медикамента, предназначен за лечение на COVID-19, при месечна доставка на 6000 флакона за период от 6 месеца.

Осигуряваме парите за "Ремдесивир", за да са спокойни хората, заяви премиерът Бойко Борисов.

От своя страна здравният министър Костадин Ангелов посочи, че през последните седмици има ръст на заболеваемостта от коронавирус, като пропорционално нараства и броят на хоспитализираните пациенти, при които е необходимо прилагането на лекарството.

По негови думи с осигуряването на количествата от медикамента здравната система ще бъде обезпечена с терапевтични възможности за справяне със заболяването.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Просторно жилище на 22 кв.м (СНИМКИ)

Малките жилища винаги са били голямо предизвикателство за архитектите. Броят им обаче нараства, тъй като в големите градове през последните години се наблюдава дефицит на парцели за жилищно строителство, а миграцията от малките населени места към големите се ускорява. Може ли да се живее на 22 кв.м. Отговорът на този […]