Кучето под завивките е полезно за женското здраве

NetNews

Учени от "Канисиус колидж" в град Бъфало, щата Ню Йорк, установиха, че допускането на кучетата да спят заедно с нас в постелята е благотворно за здравето ни, пише mirror.co.uk. цитиран от novini.bg.

Присъствието на домашния любимец под одеялото значително подобрява съня на неговия стопанин. Екипът на Кристи Хофман изследвал 962 американски жени, които трябвало да попълнят въпросник за техните навици по време на сън.

От получените резултати станало видно, че дамите споделяли постелята предимно с друг човек, с куче или с котка. Тези от респондентките, които допускали шаровците под юргана, се радвали на най-добър сън. Сънните характеристики на кучетата се оказали най-близки до тези на човека.

Проучването също успяло да установи, че когато стопанките приютяват кучетата си под одеялото, те си лягат навреме и стават по-рано сутрин. Което също се отразява положително на тяхното здраве.

Кучетата се оказали много по-добри креватни ползватели, защото за разлика от хората, много рядко будели стопаните си по време на сън. Те им давали допълнително чувство за сигурност и комфорт.

Но котките се оказали същите врагове на здравия сън, като партньорите от плът и кръв. Те много често будели господарите си, ако се допуснат в леглото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия преговаря за намаляване на цените на храните

Премиерът на Русия одобри укази за придвижване на решенията за стабилизиране на пазара на храните, съобщи ТАСС. Руският президент Владимир Путин разпореди да се намалят цените на основни продукти. Експерти вече преговарят с производителите. Договарят се споразумения. Министерството на търговията преговаря търговски вериги и производители. Това трябва да урегулира цените […]