Куче или котка? Изборът говори много за характера ви

NetNews

Интригуващо е колко много може да разкрие за нас това дали ще изберем куче или котка за домашен любимец. Не са много онези, които ще приютят едновременно и двете под покрива си. По-голямата част залагат само на едното животно. Преди малко повече от 5 години, британката Денис Кастело и нейни колеги направили интервю на 600 студенти с въпроса кое животно биха предпочели от куче и котка. Освен еднозначен отговор, анкетираните трябвало да посочат и точните качества, които ги привличат към дадено животно. Студентите попълнили и психологически въпросник за определяне на личностните качества, пише actualno.com.

Според резултатите от интервюто се оказало, че любителите на кучетата превъзхождат с голяма разлика тези на котките. Те събират цели 60% срещу едва 11% от другата страна. Останалите 29% са разпределени за онези, който обичат еднакво кучета и котки или не харесват нито едно от двете животни.

Почитателите на кучета са признали, че приятелството и верността е това, което ценят най-много при тези четириноги, както и тяхната способност за другарско отношение. При котките се цени най-много любовта и привързаността към стопанина. Тук, трябва да подчертаем, че говорейки за привързаност и приятелство от страна на кучета и котки, всеки човек проектира собствената си психология. Интересното е, че любителите на кучета и котки приличат по нещо на своите питомници.

Тези, които са имали или имат куче се отличават с енергичност, общителност и имат жив характер. За разлика от тях, любителите на котки са по-затворени, интровертни, но и по-впечатлителни и възприемчиви. Също така трябва да се отбележи, че тези, които предпочитат котки са по-малко конформисти и биха се тревожили в по-малка степен за общоприетите правила и имат по-голяма степен на готовност за пренебрегване на тези правила, за постигане на собствените си намерения и цели.

Спокойно може да се твърди, че общоприетите представи за поведението на котките и кучетата се отразява в характера на хората. Тези с кучета са весели хора, а другата част с котките са затворени, капризни и своенравни.

Обаче най-интересният извод от цялото проучване е, че почитателите на котки интелектуално превъзхождат любителите на кучета. Но е ясно, че работата не е само в самите животни, колкото в самия характер на хората – екстроверта го привличат кучета, защото тяхното поведение е в съответствие на характера му и обратното.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентството: Няма нарушения в МВР по време на служебното правителство

Администрацията на президента публикува опровержение на медийни публикации за предполагаема злоупотреба със служебно положение в МВР по време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. От "Дондуков" 2 посочват, че разследването на ОЛАФ се отнася за сключен договор от вътрешното ведомство на 22 февруари 2018 година, а не на […]