Къде жилищата поскъпнаха най-много

NetNews

В редица големи градове по света беше отчетен ръст в цената на жилища през третото тримесечие на текущата година, независимо от пандемията с коронавируса, сочат данните на специализирания сайт Global Property Guide. В много държави продажбите отчитат също пик. Търсенето, както и реализираните продажби, са извън пределите на големите градове. Ниските лихви по ипотечните заеми също подтикват пазара към ръст, както в ценово отношение, така и до реализирането на повече покупко-продажби.

Турция, Хошимин и Нова Зеландия. Това са държавите, в които е отчетено най-силно поскъпване през юли-септември на текущата година. В южната ни съседка поскъпването на годишна база е 13.96%, а в останалите две държави съответно 13.83% и 13.77%. На четвърта и пета позиция са Германия и Словакия, където цената на квадратен метър жилищна площ отчита ръст от 12.44% и 10.1%.

В другия край на класацията е Египет с поевтиняване на апартаментите от 22.31% за третото тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата. Следва Черна гора със спад от 21.99% и на трето място е камбоджанския Пномпен с обезценяване от 7.88%. В Дубай – емирството, което привлича инвеститори от цял свят също се регистрира поевтиняване от 4.88%. Петата позиция е за Саудитска Арабия – 3.51%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стара планина и Предбалканът очакват обилен снеговалеж

В следващите часове в планините ще падне обилен снеговалеж. В масивите на югозапад, западните и централните части на Стара планина валежите ще са най-интензивни, предаде. Сняг ще падне и в Предбалкана. На много места в Дунавската равнина валежите от дъжд ще преминат в сняг. В часовете до полунощ ще вали […]