Къде ще се намира новата най-голяма частна болница в София

NetNews

Проект за нова частна мегаболница край София вкара в задочен спор бившия с настоящия здравен министър и НЗОК. Костадин Ангелов намекна за лобизъм с оглед на бързината, с която Здравната каса е извършила финансовата оценка на проекта. Предвижда се лечебното заведение да бъде изградено в Казичене и да има над 500 легла.

"Министър Кацаров излъга пред цяла България, че не знаел за тази процедура. Има ли зависимост и съществува ли модел на лобизъм и бизнес със здраве в българското здравеопазване в момента? Намерението за построяването на новата болница се случва на фона на пренаситеността от болници в страната", каза Костадин Ангелов, депутат от ПГ на ГЕРБ, цитиран от БНТ.

"Това, което знам е, че има подадено заявление и то си върви по процедурата. Не е в Министерството на здравеопазването. Министърът е последният, който се произнася с решението. Решението може да бъде дава или отказва. Законът предвижда съдебен контрол, това е. Няма никаква драма и не мога да разбера за какво говорим в момента. Това е непрекъсната процедура на много лечебни заведения, които искат разкриване на нови структури или дори на нови болници", допълни служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

"Съответните средства ще бъдат предвидени във финансовите планове на НЗОК след 2024 година, ако преминат цялата процедура. И тъй като проф. Ангелов знае процедурата, след издаването на заповедта за разрешение, трябва да има издадено разрешение от Министерството на здравеопазването, за да може да бъде сключен договор със съответната РЗОК", каза още управителят на НЗОК Петко Салчев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Все повече просещи деца в София

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се е заела с междуинституционални действия за ограничаване на проблема с просещите деца на територията на Столичната община през летните месеци, съобщи агенция БГНЕС. Съобщава се, че са зачестили обажданията за просещи деца по улиците и търговските обекти на столицата, включително и на […]