Лавров говори за сливането на Европейския съюз и НАТО

NetNews

След влизането на Финландия и Швеция в НАТО Европейският съюз всъщност се слива с алианса. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде РБК.

„И Финландия, и Швеция, и други неутрални държави участват във военни учения на НАТО от много години. НАТО взема предвид тяхната територия при военното планиране за придвижване на изток, така че в този смисъл вероятно няма голяма разлика“, каза министърът, цитиран от Лента.ру.

Лавров отбеляза също, че самият Европейски съюз „когато Германия загуби независимостта си, Франция неуспешно се опитва да прокара тезата за стратегическа автономия“, той се слива с Алианса на практика, вече и по отношение на стратегическия състав,пише Лента.ру.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пожар в столичния "Люлин": Горя автоморга (ВИДЕО)

Голям пожар в автоморга стресна жителите на столичния квартал „Люлин” по обед. Огънят горя в непосредствена близост до хранителен хипермаркет в района, паркинг и малки магазини. Две пожарни коли се отзоваха на сигнала. Гасенето отне повече от половин час като беше придружено от експлозии на автомобилни гуми, разказват от Нова […]