Лавров: Западните страни не успяха да открият предатели сред руските дипломати

NetNews

Западните страни не успяха да открият предатели сред руските дипломати, въпреки че такива опити бяха направени както в Русия, така и в чужбина, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров пред 30-ата асамблея на Съвета за външна и отбранителна политика (СВОП), предаде ТАСС.

„Сред дипломатите не бяха открити предатели, въпреки че такива опити бяха правени както от чужбина, така и вътре в страната“, каза министърът.

Лавров подчерта, че руските дипломати продължават да изпълняват професионалните си задължения добросъвестно и пълноценно, в съответствие с изискванията на времето.

Той обърна внимание на факта, че руското външно министерство прави всичко възможно, за да защити правата и интересите на сънародниците си в чужбина.

Лавров заяви: „Когато Западът реагира истерично на началото на военната операция и всички полети бяха отменени, ние спешно оказахме помощ за завръщането в страната на онези наши граждани, които се намираха в чужбина. Текущите задачи, които винаги са били много, са свързани с консулските услуги за руснаците“, добави той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Намериха удавен млад мъж в река Арда

Намериха 34-годишен родопчанин удавен във водите на река Арда, научи Plovdiv24.bg Инцидентът най-вероятно е станал снощи. Възможната причина за трагичния случай е, че мъжът се е подхлъзнал и е паднал в реката. „Няма данни за извършено насилие при първоначалния оглед. В момента на място има криминалисти и съдебен лекар, които […]