ЛГБТИ-общността напуска Унгария

NetNews

ЛГБТИ-общността напуска Унгария

Снимка: БГНЕС

Унгария провежда парламентарни избори в неделя. Паралелно с изборите ще се проведе и референдум за правата на ЛГБТИ-общността в Унгария.

Още отсега, обаче, общността се готви да напусне страната заради негативните настроения сред обществото.

В стремежа си да получи четвърти мандат, десният премиер Виктор Орбан се изправя пред най-трудната си предизборна надпревара откакто дойде на власт през 2010 г. Въпреки това, повечето социологически агенции му дават преднина пред всички съперници.

Право на глас ще имат около 8 милиона унгарци от общо 9,8-милионното население на страната, съобщава БГНЕС.

Референдумът ще съдържа пет въпроса, сред които дали гласоподавателите одобряват провеждането на занимания по сексуална ориентация в училищата без съгласието на родителите, дали според тях сред децата трябва да бъдат насърчавани процедурите за смяна на пола, дали на децата трябва без никакви ограничения да бъдат показвани материали, които могат да повлияят на сексуалната им ориентация и дали процедурите по смяна на пола трябва да бъдат достъпни и за деца.

Закон за ЛГБТИ-общностите, приет през миналата година, предизвика огромна реакция с протести по улиците, актове на солидарност по време на мачовете от Евро 2020, и множество европейски лидери, които призоваваха за преразглеждане на членството на Унгария в ЕС. Но нещата само се влошиха.

Правителството на Орбан вече забрани гей браковете, нарече хомосексуалните мъже „педофили“ и забрани на транссексуалните хора законно да променят пола си. ЛГБТИ-общността е атакувана по улиците, а унгарската полиция не предприема никакви ответни действия.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Атанасов: България ще даде военнотехническа помощ на Украйна

Снимка: БГНЕС България ще даде военно-техническа помощ на Украйна – това предложение на „Демократична България“ ще бъде гласувано през идващата седмица. Това обяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов пред bTV. Проекторешението за това е внесено в петък. Още по темата 1 апр 2022 15:22 22 Сигурен съм, че България другата […]