Леа Седу и Кристофър Уокън влизат в „Дюн 2“

NetNews

След успеха на зрелищната екранизация на Дени Вилньов по „Дюн: част I“, дългоочакваното продължение продължава да привлича актьори от най-висока класа. Към Тимъти Шаламе, Зендая, Хавиер Бардем, Джош Бролин, Стелан Скарсгард и Дейв Баутиста, които ще повторят ролите си от оригинала, ще се присъединят ветеранът Кристофър Уокън и французойката Леа Седу. Продължението не бе предварително планирано заради удара на пандемията от коронавирус върху киноиндустрията, но получи зелена светлина само четири дни след премиерата на първия филм и възторжените рецензии, които той получи от публиката и критиката. Впоследствие „Дюн: част I“ бе удостоен с шест награди и десет номинации „Оскар“.

Седу, известна с ролите си в „Синьото е най-топлият цвят“, „Спектър“ от поредицата за агент 007 и филмите на Уес Андерсън „Гранд хотел „Будапеща“ и „Френският бюлетин на Либърти Ивнинг Сън“, ще се превъплъти в Лейди Марго – важен съюзник на Пол Атреидски във войната му с барон Харконен.

Носителят на „Оскар“ и БАФТА Кристофър Уокън ще изиграе император Шадам IV, а Флорънс Пю („Черната вдовица“) ще е неговата дъщеря, принцеса Ирулан. Дени Вилньов в момента довършва сценария в сътрудничество с Джон Спейтс, а снимките ще започнат по-късно през 2022 г.

Премиерата на „Дюн: част II“ е на 20 октомври 2023 г.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Започва първо дело срещу руски войник, обвинен в изнасилване

Украйна провежда предварително изслушване по първото дело срещу руски войник, обвинен в изнасилване на украинска жена по време на инвазията – един от десетките подобни случаи, съобщава „Ройтерс“. Заподозреният – 32-годишният, Михаил Романов, който не е в украинския арест и ще бъде съден задочно, е обвинен в убийството от упор […]