Левон Хампарцумян: Стагнацията е по-страшна от инфлацията

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

"Не сме на прага на икономическа криза, цените ще поскъпват докато хората могат да ги плащат". Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" банкерът Левон Хампарцумян.

По думите му не можем да овладеем инфлацията, но можем да управляваме нашето поведение спрямо процесите, така че да няма резки шокове.

"Стагнацията е по-страшна от инфлацията. Повишаването на цените заради недостиг на стоки и услуги, е по-лошо за пенсионерите, но за работещите не е толкова лошо", обясни той.

Според него надали лихвите ще бъдат повишени рязко в краткосрочен план.

"Ако спадът на инвестициите стане устойчива тенденция, значи имаме сериозен проблем. Но за няколко месеца може да се случи", смята Хампарцумян.

Той смята, че шансовете да се изпълни въвеждане на еврото през 2024 г. са малки, но в такъв случай няма да има ценови шокове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стефан Янев: Не съм казал, че подкрепям "Продължаваме промяната"

Премиерът Янев заяви за новината за потъващия кораб край Яйлата, че държавата не се е забавила в реакцията си. Липсват правила, които да отговарят на международното морско право, каза Янев. Когато държавата е опитала да се намеси, не се е получил очакваният ефект, а след това се е развалило времето. […]