Лекар заболя от COVID-19 след първата доза ваксина

NetNews

Лекар от онкологичната болница в Благоевград е с коронавирус десет дни след поставяне на първата доза от ваксината срещу COVID.

"Колегата е бил в инкубационен период, не се е усетил, не е имал никакви симптоми. Направихме ваксинацията и след това прояви симптоми, според мен причината не е ваксината", съобщи пред БНР директорът на лечебното заведение д-р Георги Георгиев. Преди ваксинацията не са правени антигенни тестове.

В тази болница петима медици са заразени с коронавирус. Само 15% от персонала са се имунизирали срещу коронавирус.

Медиците са разбрали, че са заразени, след като са установени симптоми. Двама лекари от реанимацията и един от онкологично отделение и две медицински сестри са заразени.

В момента тримата болни лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. За сега състоянието им не е тежко.

20 са ваксинираните до този момент медици и служители в общинската онкологична болницата в Благоевград, което е по-малко от 15%. Едно от обясненията е, че повечето от тях са прекарали коронавируса.

"Стават такива галимации в онкологията, че май горе-долу не остана човек, който да не е имал проблем при срещата с коронавируса", допълни д-р Георгиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кипър с драматичен срив в туризма

Правителството на Кипър отчете голям срив в туризма, съобщи Катимерини. Правителството прие план за възстановяване на сферата. Подготвя се мащабна дигитална рекламна кампания. През миналата година страната е приела 630 000 туристи. Само година по-рано техният брой е бил 4 млн. Кипърският туризъм призна, че последната година е била изключително […]