Лекар: Тези лекарства могат да ви убият

NetNews

Популярният лекар и телевизионен водещ Александър Мясников говори за смъртната опасност от популярни болкоуспокояващи – нестероидни противовъзпалителни лекарства.

Лекарят заяви, че основният недостатък на този тип лекарства е увреждането на стомаха. Нестероидните противовъзпалителни лекарства могат да причинят кървене.

Мясников даде пример с 40-годишен пациент, починал от остро кървене по пътя към операционната. По-късно се оказало, че той е приемал седем от този тип хапчета на ден заради болка в крака, а това е провокирало развитието на стомашна язва.

Той отбеляза, че нестероидните противовъзпалителни лекарства са една от основните причини за инфаркти и инсулти. Те са забранени за хора, страдащи от сърдечни заболявания и сърдечна недостатъчност, както и за всички над 65-годишна възраст.

"Лекарството и отровата се различават само в дозата", обясни лекарят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тунчев: Винаги, когато вземеш точка на „Армията“, трябва да си доволен

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев заяви след нулевото равенство с ЦСКА, че резултатът е закономерен. „Справедлив резултат. Сигурно не е бил привлекателен двубоя за наблюдаване, но това се знаеше от начина, по който играят двата отбора. Може би е закономерен резултата. Реално равенство, след като и двата отбора имаха […]