Лесното прехвърляне на eSIM между устройства вече е достъпно за Android

NetNews

Технологията за виртуална SIM карта eSIM е предназначена да улесни живота на потребителите, като елиминира необходимостта от физическо премахване на пластмасовата карта при смяна на оператора. Но на устройства с Android беше трудно да се прехвърли eSIM от една джаджа на друга, което често изискваше посещение в шоурума на оператора. Но сега този проблем е решен.

Преди година, на MWC 2023, Google обеща да представи инструмент за прехвърляне на eSIM между устройства с Android. Изглежда, че от Google все пак спазват обещанието си. Така купувачите на серията Pixel 8 бяха първите, които забелязаха тази възможност миналата есен, когато при настройването на нов смартфон те бяха помолени да прехвърлят eSIM от стария „Pixel“.

Сега купувачите на новия Samsung Galaxy S24 започнаха масово да съобщават за тази възможност. Системата предложи на един от потребителите да прехвърли SIM карта от LG V60 ThinQ към Galaxy S24 Ultra. Иновацията работи и между смартфони на Samsung и Google в двете посоки.

Процесът на прехвърляне на eSIM е максимално прост, тъй като потребителят трябва само да се съгласи с прехвърлянето, след което на старото устройство ще се появи прозорец за сканиране на QR кода на новия смартфон. Вече не са необходими допълнителни действия или пътувания до комуникационния салон.

Проблемът е, че въпреки че Google е внедрил тази функция в Android, всеки оператор трябва да конфигурира поддръжка за нея. Например, сега има информация, че това работи само в американската мрежа на T-Mobile.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

В Ямбол отбелязват „Трифон Зарезан” на 1 февруари

Читалище „Пробуда” в кв. „Каргон” в Ямбол организира и тази година Народен празник „Трифон Зарезан”. Традициите ще бъдат пресъздадени този четвъртък - 1 февруари. Към момента не е оповестена програма на събитието.
момент от ритуал за Трифон Зарезан в кв. Каргон в Ямбол