Лесопарк „Росенец“ отива в прокуратурата

NetNews

Лесопарк "Росенец" отива в прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП е приключил проверката за лесопарк „Росенец“. Мнението на разследващите, е че има данни за извършено престъпление по чл. 314 от НК – внесени неверни обстоятелства или изявления в официален документ.

ГДНП изпраща материалите от проверка за лесопарк „Росенец“ на прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство по член от Наказателния кодекс, отнасящ се за умишлено нанесени неверни обстоятелства.

Проверката е започнала през есента на 2021 г. по сигнал за извършени закононарушения при изграждането на кейова стена в лесопарк „Росенец“. В него е посочено също, че на 2 септември 2016 г. първоначално е заличено пристанището – имот с идеални части, а на 24 февруари 2020 г. е нанесено в кадастъра като пристанище с нова, по-голяма квадратура от 5 838 кв. м.

Още по темата

22 мар 2022 15:53

12

21 дек 2021 19:52

7

След изискани документи от редица институции, включително и снимков материал, е установено, че към 2016 г. хидротехническото съоръжение е било с площ от 1 029 кв. м, а през 2020 г. на негово място е нанесен нов имот с площ от 5 838 кв. м, с начин на трайно ползване за пристанище с размери и подробно описание в констативен нотариален акт от 18 март 2020 г.

При съпоставка на данните, е изяснено, че този документ е съставен на база на изготвено експертно конструктивно становище-обследване и анализ на съществуващите строителни конструкции – брегоукрепителни конструкции и защитни съоръжения и оборудване. На това основание на тях са очертавани границите и дължината на съоръжението. Това дава основание на разследващите да заключат, че в официален документ – констативен нотариален акт от 18 март 2020 г., умишлено са нанесени неверни обстоятелства на база конструктивното становище, изготвено от 53-годишен инженер от Бургас. 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Молдова обяви ден на траур в памет на украинските жертви

Снимка: БГНЕС Молдова обяви 4 април за ден на траур в памет на всички жертви на войната, започната от Русия срещу Украйна на 24 февруари. Указът бе подписан от молдовският президент Мая Санду в знак на дълбоко съчувствие и солидарност с украинския народ. Още по темата 31 мар 2022 10:55 […]