Ливанци предлагат на Илон Мъск да купи и държавата им

NetNews

В амбицията на Илон Мъск да спаси „Туитър“ и, по думите му, свободата на словото, някои ливанци съзряха надежда за собствената си държава и не без чувство за хумор се обърнаха директно към американския милиардер в придобитата от него платформа за кратки публикации, пише в. „Араб нюз“.

Сумата от 44 милиарда долара, срещу която ексцентричният предприемач купи любимата си социална мрежа, се равнява на брутния вътрешен продукт на Йордания, пише novini.bg.

„Хей, @elonmusk, би ли проявил интерес да купиш Ливан?“, пита потребителят @wolfofbey.

„Хей, @elonmusk, интересуваш ли се от 10 хиляди квадратни километра имот на Източното Средиземноморие? Нарича се Ливан. Купи го, поправи го и ще те направим крал,“ пише @MohdMortada и предлага промяна на наименованието на Ливан на английски език, така че да съдържа първото име на Мъск „LebElon“.

„Хей, @elonmusk, ако имаш излишни дребни пари, имам държава за продан за теб. Казва се Ливан. Само кажи, брат,“ пише @Phil_Yacoub.

Щом Мъск е в състояние да революционизира индустрията на електрическите автомобили и дръзва да разтърси социалните медии, със сигурност би могъл да спаси Ливан, изтъкват поддръжниците на идеята. А още един аргумент е, че така или иначе положението на Ливан няма как да стане по-лошо.

През 2017 година Илон Мъск сподели любовта си към „Туитър“ в самия „Туитър“, а един потребител му предложи да купи социалната мрежа. Ето че сега предприемачът предприе тази стъпка, без да го е грижа, дали „Туитър“ се продава, или не. През февруари т.г., след руската инвазия, украинският министър на дигиталната трансформация се обърна към Мъск в „Туитър“ с молба да направи системата си за сателитен интернет достъпна в Украйна. Мъск отговори в рамките на едно денонощие, че системата вече е активна в нападнатата държава.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Юлиан Попов: Кризата с газа ще се усети след месец

Кризата с доставките на газ ще се усети може би след месец, ако не се намерят други решения, прогнозира в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Юлиан Попов, политически съветник на Европейската климатична фондация и бивш служебен министър на околната среда и водите. „Други решения има, тъй като България разполага с […]