Ливърпул успя да излъже Уулвърхемптън

NetNews

Шампионът Ливърпул спечели с 1:0 при визитата си на Уулвърхемптън в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига и записа трета победа в последните си четири гостувания за първенство, връщайки се в битката за топ 4. Иначе мърсисайдци, които записаха девета поредна шампионатна победа над „вълците“, са в кошмарна серия от шест последователни домакински загуби. Диого Жота (45+2) реализира победния гол секунди преди края на първата част.

Гостите можеха да поведат в 13-ата минута, когато Садио Мане влезе в наказателното поле и се опита да преодолее Руи Патрисио, но от малък ъгъл не успя да намери целта. Играчите на Юрген Клоп имаха инициативата и в 22-ата минута отново Мане създаде проблеми на защитата на "вълците", но не успя да намери свой съотборник около точката на дузпата. Малко по-късно Александър-Арнолд намери Мане с перфектно подаване, сенегалецът плонжира, но ударът му с глава излезе в аут.

Секунди преди почивката Мохамед Салах и Мане разиграха с едно докосване, а португалецът Диого Жота нанесе завършващия удар, пращайки топката в мрежата на неговия сънародник и вратар на домакините Руи Патрисио.

В началото на втората част юношата на Ливърпул Конър Коуди имаше възможност да вкара гол за „вълците“, но ударът му с глава не бе точен. Мърсисайдци владееха все по-малко топката, но се отбраняваха добре и не допускаха опасности пред вратата на Алисон.

В 79-ата минута Фабио Силва отправи удар с глава, но Алисон се намеси с вещина. Две минути след това Диого Жота опита късмета си на отсрещната врата, но Руи Патрисио този път спаси. Португалският страж обаче се контузи тежко в края и след дълго оказване на медицинска помощ бе заменен принудително от Джон Руди, а това доведе до голямо добавеното време, в което обаче също не се стигна до гол.

Ливърпул събра 46 точки и изпревари Тотнъм и градския съперник Евертън, заставайки на шестата позиция с по-добра голова разлика от „карамелите“. Мърсисайдци са само на 5 точки от четвъртия Челси. Уулвърхемптън е 13-и с 35 точки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво означава, ако сънувате, че изневерявате?

Учени са установили, че 8% от сънищата имат еротичен характер. Близо 60% от жените пък признават, че са изневерявали на партньора си по време на сън. Това се твърди в ново проучване, в което са участвали близо 1000 дами. Какво означава това и защо подобен сън е толкова разпространен сред […]