Лидерът на кипърските турци одобри състава на новия кабинет

NetNews

Премиерът на признатата само от Турция Севернокипърска турска република (СКТР) Фаиз Суджуоглу обяви днес новия кабинет, чийто състав получи одобрението на кипърския турски лидер Ерсин Татар, съобщава „Сайпръс мейл“.

Съобщението бе направено след среща между двамата по-рано днес.

В новото кипърско турско правителство министърът на туризма, културата, младежта и околната среда Фикри Атаоглу става и вицепремиер, Тахсин Ертугрулоглу се завръща като външен министър, а нов министър на финансите става Олгун Амджаоглу. Постовете си в обновения кабинет запазват досегашните министри на вътрешните работи, образованието, здравеопазването и други ресори.

Съгласно процедурата кабинетът сега следва да получи одобрението на парламента и да бъде даден вот на доверие на програмата на правителството, посочва „Сайпръс мейл“.

Според конституцията на „СКТР“ максимално допустимият брой на министерствата е десет.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кирил Петков дарил премиерската си заплата за патрони за Украйна

Министър-председателят Кирил Петков обяви дарителска кампания, с която да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси. Той призовава всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като него една заплата. „Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство […]