Лили Иванова и Цветана Манева станаха почетни граждани на Варна

NetNews

Легендата на българската естрада Лили Иванова стана почетен гражданин на град Варна. Решението за това бе взето единодушно от общинските съветници в морската столица, съобщава bTV.

Певицата изрази своята благодарност с публикация във Фейсбук. „Уважаеми жители на Варна, благодаря! Благодаря на кмета на Варна г-н Иван Портних, на общинска администрация и на цялата варненска общественост за уважението, отношението и удостояването ми със звание „Почетен гражданин на град Варна“! За мен е изключителна чест!“, пише тя.

Освен това Лили Иванова бе отличена за нейния изключителен принос към българската популярна музика, високи професионализъм и вокално майсторство.

Актрисата Цветана Манева също бе обявена за почетен гражданин на Варна. Тя бе отличена за значимия ѝ принос към театралния живот във Варна като артистичен директор на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, както и за ролите ѝ в българските кино и театър.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Светослав Бенчев: Трудно ще се справим без работеща в България рафинерия

Има ли опасност от ръст на цените на горивата? За юли увеличението при бензина е 10 стотинки, за дизела 13, а за пропан-бутана 20 стотинки. От 1 август се връща акцизът за пропан-бутана, ще има поскъпване 20-25 стотинки с ДДС за литър пропан-бутан. При останалите горива поскъпването се дължи на […]