Липса на клиенти! „Газпром“ е намалил добива на природен газ с 19,2 процента от началото на годината

NetNews

„Газпром“ е намалил от началото на годината добива си на природен газ с 19,2 процента в сравнение със същия период на миналата година – до 359,7 милиарда куб. м., показват предварителните данни на руския енергиен гигант, цитирани от ТАСС.

Износът на синьо гориво за страните извън Общността на независимите държави (ОНД) за 10 месеца и половина намалява с 43,4 на сто (71,6 милиарда куб. м.) до 93,2 милиарда куб. м.

От началото на ноември износът, който „Газпром“ реализира, намалява с 3,9 процента дневно спрямо октомври, до 133,3 милиона куб. м., по данни на руския държавен холдинг.

„Газпром“ твърди, че продължава да доставя природен газ съгласно подадените заявки.

Търсенето на синьо гориво, добито от руската компания, на вътрешния пазар се понижава с 5,9 на сто (12,3 милиарда куб. м.) от началото на годината.

„Европейските страни са нагнетили 69,87 милиарда куб. м. природен газ в своите подземни хранилища“, отбелязва „Газпром“, позовавайки се данни на „Газ инфрастръкчър Юръп“ (Gaz Infrastructure Europe) към 13 ноември.

Руската държавна компания твърди, че някои европейски държави са започнали да черпят синьо гориво от газохранилищата си. Според нея този процес е стартирал на 7 ноември и в Украйна. В украинските подземни газохранилища има 14,7 милиарда куб. м. природен газ при необходими 19 милиарда куб. м. за зимните месеци, твърди „Газпром“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Откриха тяло на фермер в кола близо до Видин

В автомобил близо до Видин е намерено тяло на млад мъж, съобщи bTV. Колата е била близо до туристическа хижа в местността „Божурица“л Според първоначалната информация, мъжът е живеел във видинско село и се е занимавал със зърнопроизводство. От полицията съобщиха, че се работи по няколко версии. Засега няма категорично […]