Лични лекари се сбиха с охраната на РЗИ в София

NetNews

Лични лекари от София са се сбили с охраната на столичната Регионална здравна инспекция. До напрежението се е стигнало след дълго чакане на опашки за ваксини и заради липса на организация от страна на джипитата, твърдят от Здравната инспекция. Наложило се е да бъде извикана полиция, която да въведе ред.

„Такова поведение не подобава на нито един лекар или медицинско лице! РЗИ има правомощия единствено да информира, чрез подадените до нас e-mail адреси, личните лекари на територията на град София, че има налични ваксини и кога – дата и час, РЗИ ще има готовност за раздаването им, което и правим винаги. Многократно директорът на СРЗИ д-р Пенчев разговаря със съсловната организация и столичната ѝ структура за създаването на организация, но за съжаление до този момент няма такава. Напрежението пред сградата на СРЗИ създава сериозни проблеми за работата на структурата. Друг много сериозен проблем се явява и порочната практика един лекар да взима ваксини и за други ОПЛ, което забавя процеса”, заявиха в официална позиция от РЗИ.

Днес пред Здравната инспекция за ваксини не се е явил нито един личен лекар, казват още от СРЗИ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илон Мъск: Първите марсиански астронавти трябва да са готови да умрат

Ексцентричният милиардер Илон Мъск изрази, в интервю с основателя на иновационния фонд X Prize Foundation Петер Диамандис, песимистично предположение за първите полети на хора до Марс. Според ръководителя на SpaceX ще има много жертви сред първите изследователи на Марс и "пионерите на Марс" трябва да знаят това предварително и да […]