Лозари от Северозапада излизат на протест

NetNews

Лозари от Монтана, Лом, Враца и Видин готвят голям протест утре. Сутринта между 9 и 10 часа те ще блокират кръговото на влизане в Монтана, в близост до МБАЛ "Сити Клиник – Свети Георги", съобщиха от Националното сдружение на българските лозари.

Те настояват за спешна актуализация на бюджета до края на годината с 60 млн. лв. за лозарите в България и изравняване на субсидирането на българските лозари с тези от останалите страни в ЕС.

От сдружението посочват, че целта на мероприятието е настояване към управляващите в лицето на МЗХГ и НС да обърнат внимание на лозарския сектор у нас, който през последните години преживява един от най-тежките си периоди, пише в. "Монитор".

"Липсата на интерес към проблемите и негативните тенденции в бранша, за които алармираме активно управляващите от 3 години, вече съвсем реалистично довежда до заличаването на лозарството в България. Сектор, който е един от най-старите, най-социално ориентираните и подпомагащ редица други сектори", пишат от бранша.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Митьо Очите: Пулсът ми стигна 230

„Наистина в петък здравословното ми състояние се влоши, защото се оказа, че сърцето ми е излязло извън ритъм, установих го, след като пулсът ми стигна до 230 и се наложи да повикам Спешна помощ у дома. Сега вече съм в добра форма, сърцето ми се оказа здраво“. Това заяви Димитър […]