Лондон: Великобритания ще прекрати преходния си период с ЕС на 31 декември

NetNews

Великобритания ще прекрати преходния си период с Европейския съюз на 31 декември, заяви говорител на премиера Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Това изявление факт, малко след като първият министър на Шотландия призова британския премиер да удължи срок преди окончателния Брекзит с оглед на усложнената обстановка заради новия щам на Covid-19.

"Нашата позиция по отношение на преходния период е ясна … Той ще приключи на 31 декември, това остава нашата позиция", каза премиерският говорител пред репортери.

"Трябва да ратифицираме всяко едно евентуално двустранно споразумение преди 1 януари 2021 г., което означава, че времето е в дефицит и затова нашите преговарящи продължават да работят усилено".

Той също така посочи, че все още има "значителни различия" между позициите, заети от Обединеното кралство и Европейския съюз по отношение на търговската Брекзит сделка и подчерта, че британският преговорен екип "ще продължи да работи, за да се опита да преодолее тези пропуски".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новост в една снимка: Бизнесмени в Tesla с... ремарке

Кросоувър Tesla Model X с ремарке бе заснет в центъра на Киев и разбуни духовете из социалните мрежи. Коментарите изобилстват с предположения, като най-срещаното иронично такова е, че е напълно възможно това да е някой бизнесмен, който се връща от село и е натоварил ремаркето с картофи. Снимката на Tesla […]