Лондон: Русия е загубила една трета от силите си в Украйна

NetNews

Британското министерство на отбраната съобщи, позовавайки се на военното разузнаване, че Русия вероятно е загубила около една трета от сухопътните си войски, изпратени в Украйна.

В последната сводка на министерството на отбраната се казва, че руската офанзива в Донбас – индустриалния център на Източна Украйна, е загубила скорост и значително изостава от набелязаните планове.

От разузнаването дори смятат, че за последния месец Русия не е постигнала никакъв значителен териториален напредък.

Действията на руските сили стават все по-ограничени, заради намаляващите им възможности, все по-нисък боен дух и намалена бойна ефективност, се казва още в сводката.

От министерството прогнозират, че е малко вероятно Русия драстично да ускори темповете на настъпление през следващите 30 дни.

Британските военни припомнят, че Москва е започнала да пренасочва силите си към Донбас след като не успя да превземе украинската столица Киев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ива Митева: ИТН е начертала само една червена линия

Българските граждани не искат предсрочни избори. Не виждам такова желание нито в опозицията, нито в управляващите. Те няма да доведат до нищо по-добро – избирателната активност ще е още по-ниска, фрагментацията – по-голяма. Това коментира зам.- председателката на парламента и депутат от „Има такъв народ“ Ива Митева пред Би Ти […]