Ето кaкво никога не трябва да засаждаме до доматите

NetNews

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Е, може би най-вкусната манджа, направена вкъщи, е тази, приготвена с домашно отгледани продукти.

В много ястия неизменно присъства доматът. Но за да отгледате хубави домати у дома трябва да знаете някои неща за тях.

Някои култури не се „разбират“ добре с доматите. Това се дължи на факта, че вредителите и болестите, присъщи за тях, могат да навредят на плодовете.

Но какво никога не трябва да се засажда до тях?

Много градинари са на мнение, че краставиците и доматите винаги трябва да се сеят на разстояние. Чушките също не е добре да се засаждат в близост до доматите. Това важи и за петуниите, тъй като е възможно те да заразят зеленчука с опасна болест, която е пагубна за него. Патладжаните също не е добре да се засаждат до домати. Обикновено стъблото на домата е доста по-високо от това на патладжана и съответно ще ограничи достъпа на слънчева светлина до него.

Но въпреки това не забравяйте, че е най-важно да се грижите добре за всяка култура в градината си – поливайте я редовно, третирайте я със съответните препарати и тор в точния момент.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦИК ще купи още 1500 машини за парламентарните избори на 11 юли

Още 1 500 машини за гласуване ще закупи Централната избирателна комисия за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Решението е принципно, като за целта ще се обяви обществена поръчка с процедура по договаряне без предварително обявление, потвърди пред БНР говорителят на комисията Росица Матева. В поръчката ще бъде включена опция […]