Защо родителите на две деца живеят по-дълго?

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Знаете ли, че хората, които имат две деца, живеят по-дълго? Броят на наследниците може да окаже огромно влияние върху живота на родителите, посочва Bright Side.

Хората, които имат деца, живеят по-дълго от тези, които нямат

Изследователите установяват, че раждането на деца оказва пряко влияние върху дълголетието на родителите. Анализирайки мъже и жени, родени между 1911 и 1925 г., и техните деца, те стигат до заключението, че поради подкрепата от техните синове и дъщери, стресът за възрастните родители е по-малък, което води до по-дълъг живот.

Друго много интересно проучване установява, че майките с две биологични деца живеят по-дълго от онези, които изобщо нямат деца или имат само един наследник.

Раждането на две деца е също толкова важно за мъжете, колкото и за жените. Същото проучване анализира и свързва броя на децата и продължителността на живота на мъжа. Резултатите показват, че в сравнение с бащите без деца или с едно дете, мъжете с две деца живеят много по-дълго.

Дори осиновяването на деца носи значителни ползи

Жените, осиновили две деца, са с по-голяма продължителност на живота, в сравнение с биологичните майки. Още по-любопитно е, че когато сравняваме броя на осиновените деца и дълголетието, родителите на две деца винаги процъфтяват, в сравнение с тези само с едно, както и тези с четири осиновени деца.

Друго доста интересно заключение е, че осиновяването на дете изглежда добавя три години към продължителността на живота на майката. Осиновяването на 2 или 3 деца добавя допълнителни 5 години към живота. Това може да се обясни и с подкрепата, която децата оказват на родителите си в напреднала възраст.

Още по-изненадващото е въздействието, което осиновяването на деца от различни културни среди изглежда оказва върху живота на родителите. Същото проучване сравнява произхода на осиновените деца и продължителността на живота на техните родители.

Майките и бащите, които осиновяват деца от други държави, имат значително по-голяма продължителност на живота, в сравнение с тези, които осиновяват деца в същата държава, в която живеят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Кацаров: Оценката ми за управлението на ковид-кризата по времето на Борисов е безобразно слаба

"След като вече си извоювах правото да имам и агитка, значи съм опасен човек, няколко човека от младежкото ГЕРБ ме посрещнаха на входа на телевизията" .Това заяви служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров пред БТВ в предаването "Лице в лице". Припомняме, че днес пенсионираният от него проф. Тодор Кантарджиев обяви, […]