Ранните признаци на усложнения при коронавирус

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Изследователи от Медицинската школа Grossman в Нюйоркския университет изброиха ранните признаци на тежка инфекция, причинена от коронавируса. Предпечатът на творбата е публикуван на портала MedRxiv, предава zdrave.to.

Учените анализираха данни от случаите на 4103 души с потвърден COVID-19 в Ню Йорк. В около половината от случаите пациентите се нуждаят от хоспитализация, а 650 души попадат в интензивното отделение, на механична вентилация или умират.

Анализът на клиничната картина на заболяването показа, че е по-вероятно да стане тежко, ако пациентът има увеличение на c-реактивен протеин, d-димер и феритин в начален стадий на хоспитализация.

Друг важен признак на бъдещи усложнения е ниското насищане на кислород в кръвта (по-малко от 88 процента).

Изследователите също забелязват, че най-често болестта преминава в критично състояние при пациенти със затлъстяване. За тях рисковете да изпаднат в тежко състояние при COVID-19 са по-високи, отколкото при хора със сърдечни или белодробни заболявания, посочват авторите на изследването.

Пандемията на коронавирус COVID-19 засегна почти целия свят. По последни данни на СЗО са заразени 174 милиона души, повече от 3,75 милиона са загинали.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Mercedes продава 25 представителства в цяла Европа

Mercedes-Benz ще се раздели с около 25 представителства в Европа, като по-голямата част от тях ще са в Испания, Белгия и Великобритания. Очаква се те да бъдат продадени, като за всяка от сделките, германците очакват да получат между 30 и 40 милиона евро. Общата печалба която се очаква да влезе […]