Необходими продукти:
600 гр. пилешко месо, смляно
1/2 чаши лук, нарязан на ситно
2 супени лъжици чесън, пресован
3 супени лъжици магданоз
1/2 чаши пармезан, настърган
1/4 чаши смлян хляб
2 супени лъжици олио
2 чаши доматено пюре
1 чаша сирене моцарела, настъргано
1 ч. л. сушен босилек
хляб
Начин на приготвяне:
Първото нещо, което трябва да направите, е да смесите смляното пилешко месо, лук, чесън, магданоз, пармезан и смлян хляб в купа. Всички съставки трябва да бъдат интегрирани.
След като сте готови със сместа, с ръце оформете еднакви по големина топки със среден размер. Броят на кюфтетата зависи от размера им и от това, колко искате да бъдат те.
В чугунен тиган с предварително загрято масло изпържете кюфтетата за около 10 минути. След като станат готови, идва време да добавите доматеното пюре, моцарелата и босилека. Слагате всичко това във фурната при 180 ° С и печете за около 15 минути.
Оставете готовото вече ястие да се охлади. Сервирайте и се насладете на една прекрасна вечеря. Тези кюфтенца могат да се комбинират прекрасно с чаша бяло вино, пише Actualno.com.