Рецепта за вечеря: Пилешки кюфтенца с пармезан и доматен сос

NetNews

Необходими продукти:

600 гр. пилешко месо, смляно

1/2 чаши лук, нарязан на ситно

2 супени лъжици чесън, пресован

3 супени лъжици магданоз

1/2 чаши пармезан, настърган

1/4 чаши смлян хляб

2 супени лъжици олио

2 чаши доматено пюре

1 чаша сирене моцарела, настъргано

1 ч. л. сушен босилек

хляб

Начин на приготвяне:

Първото нещо, което трябва да направите, е да смесите смляното пилешко месо, лук, чесън, магданоз, пармезан и смлян хляб в купа. Всички съставки трябва да бъдат интегрирани.

След като сте готови със сместа, с ръце оформете еднакви по големина топки със среден размер. Броят на кюфтетата зависи от размера им и от това, колко искате да бъдат те.

В чугунен тиган с предварително загрято масло изпържете кюфтетата за около 10 минути. След като станат готови, идва време да добавите доматеното пюре, моцарелата и босилека. Слагате всичко това във фурната при 180 ° С и печете за около 15 минути.

Оставете готовото вече ястие да се охлади. Сервирайте и се насладете на една прекрасна вечеря. Тези кюфтенца могат да се комбинират прекрасно с чаша бяло вино, пише Actualno.com.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Катастрофа на пътя Царево – Бургас, силно натоварен трафик

Верижна катастрофа между три автомобила е станала на главния път Царево – Бургас в района на созополското село Равадиново, съобщи „Фокус“. При инцидента няма пострадали, нанесени са само материални щети. Полицейски екип навигира трафика. Движението и в двете посоки на пътя е изключително натоварено. Трафикът на АМ „Тракия“ в посока […]