Рецепта на деня: Троянски кебап

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Необходими продукти:

1 кг свинско месо от плешка

50 г солена сланина

4 глави лук

2 стръка праз лук

2 моркова

1/2 глава целина

2-3 скилидки чесън

100 г сушени сини сливи

100 мл сливова ракия

2 сухи сладки или люти чушки на вкус

сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на полумесеци. Посипете го със захар и го намачкайте. Сухите сливи накиснете в топла вода и една малка троянска сливова ракия.

Нарежете сланината на ситно и я сложете в тиган да се позапържи, заедно с малко олио, за да не прегаря. Към нея добавете лука и намалете котлона. Когато лукът е омекнал, добавете праза, нарязан на кръгчета. Настържете целината и морковите, добавете ги в тигана и оставете всичко да се позадуши.

Накиснете сухите чушки във вряла вода и след това ги наситнете. Заедно със сините сливи ги добавете в тигана с лука.

Нарежете свинското на кубчета. Подправете го със сол, черен пипер и олио и го изпържете в друг тиган. След това го сложете при лука, оставете да се позапържи още малко и да се обединят вкусовете и сервирайте.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Докога ще продължат убийствата в руски училища?

"Кошмарът на улица "Файзи" ("Комерсант"), "Хората в Русия са потресени от трагедията в Казан" ("Труд"), "Пътна карта за Дивия Запад" (агенция РОСБАЛТ) – под такива заглавия руските медии коментират вчерашното масово убийство в столицата на Република Татарстан, където младеж застреля 9 души и рани 21 в местно училище, след което […]