Ще имате двойна реколта от пипер, ако …

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Сигурни сме, че и вие, както всички останали, държите изключително много на това върху трапезата си да сервирате колкото се може по-полезни и лишени от пестициди чушки. За да се случи това обаче е нужно самите вие да се занимавате с отглеждането на този зеленчук, пише Actualno.com. В противен случай никой не е в състояние да ви докаже дали наистина е така.

Знаем, че градинарството не е лека задача, но пък крайният резултат оправдава вложените време, усилия и труд. Сигурни сме, че сред вас има както начинаещи градинари, така и такива, които от дълго време се занимават с това. Решихме да селектираме най-полезната информация, свързана с отглеждането на пипера и сме сигурни, че ако се вслушате в съветите, то тази година реколтата ще е двойна.

Какво да знаем при отглеждането на пипер?

Ако искате наистина богата реколта, трябва да спазвате няколко простички правила. Едно от ключовите неща за богат добив е самата почва. Чушките обичат богатата черноземна почва. Там се чувстват най-добре и категорично ще ви се отблагодарят с обилен плод.

Температурата е следващият фактор, на който е нужно да обърнете внимание. Помнете, че на това растение не му влияят добре резките промени в температурата. Това всъщност е и една от причините много хора да избират отглеждането да се случва в парници.

Влажността на почвата е с фундаментално значение за богатата реколта. Трябва да ги поливате редовно, като внимавате водата да не е твърде студена. Ако пък прекалено често ги поливате, рискувате развитие на паразити по растенията.

Торенето е следващото, за което да помислите, ако целта ви е двойно по-висока реколта. Заложете на естествената тор и 3 – 4 пъти през сезона подхранвайте растенията с нея. За да дават много плод, можете на всеки две седмици да изсипвате по супена лъжица пепел около корена и след това да я смесвате с почвата.

Спазвайте тези правила и ви гарантираме, че тази година ще имате толкова много пипер, че самите вие няма да повярвате как е възможно това.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Росатом“ и три университета създават програма за обучение на чужденци

„Росатом“ и три руски висши учебни заведения се обединяват в научен консорциум, който да създаде образователни програми за подготовка на специалисти от Европа и Китай, работещи с реактори на бързи неутрони. Проектът е нужен, за да бъде подкрепен износът на технологии за бързи реактори по проекта „Пробив“, съобщи ръководителят му […]