3 причини защо младите хора не използват презерватив

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Все повече млади хора на възраст между 18 – 34 г. не използват презервативи при полов контакт – тази нова тенденция отбелязват американски медии. Данните са стряскащи – очаква се почти 20 млн. американци да бъдат заразени с болести, предавани по полов път през тази година. А проучвания показвали, че само около 30% от американците са използвали презерватив последния път, когато са правили секс, пише flagman.bg. Ето и някои от най-честите оправдания за това:

1. Не се притесняват от венерически болести

Най-редовното обяснение е, че хората изобщо не се страхуват, че могат да хванат болести, предавани по полов път. По-страшното – те не се плашат, дори от това, че могат да хванат СПИН, за който все още няма лечение.

2. Партньорът не иска

33% от участниците отговорили, че използват презерватив, ако партньорът им настоява и ако той им предложи. Самите те не настояват за това. Но пък 72% от хората отговарят, че уважават партньора, който им предлага да използват презерватив.

3. Гнус

Някои от участниците посочват, че не обичат да хвърлят презервативите. Изпитват гнус като си представят това.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

''Игра на тронове'' излиза на театралната сцена

Поредицата ‘‘Игра на тронове‘‘ ще бъде адаптирана като театрална постановка, съобщи Empire. Представлението е адаптирано от Дънкан Макмилън. Това е станало в сътрудничество с автора на книгите Джордж. Р. Р. Мартин. Представлението трябва да дебютира след две години. Очакват се подробности за постановката. Ясно е че няма как цялата история […]