7 черти на характера, които пречат да получим уважение

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Комуникирането с много хора не е лесна работа. Когато растем, ние се изграждаме като личности и се опитваме да се интегрираме в обществото. Стремим се хората да се вслушват в нашето мнение и да ни уважават. Но ако сами не се научим да се уважаваме, трудно ще разчитаме другите да го направят. Сега ще ви изброим 7-те черти на характера, които пречат да получим уважението на другите.

1. Прекалено сме добри

Когато сме твърде отдадени към някого, това може да бъде вредно за самите нас. Защото по този начин хората може да ни манипулират и да се възползват от нас. Не трябва да бъдем прекалено добри към хората, защото тази доброта може да ни излезе през носа рано или късно. Трябва да бъдем умерени, когато даваме нещо от себе си на своите приятели, роднини или шефовете в работата.

2. Не харесваме как изглеждаме

Ако не харесваме нашия външен вид и постоянно го сравняваме с някой друг, тогава ние още повече се отпускаме и не правим нищо, за да укрепим нашата физика. А от това страда здравето и самочувствието ни.

3. Отказваме да изкажем своето мнение

По този начин хората злоупотребяват с нас по всякакъв начин. Ако чувстваме страх да се изкажем по важен въпрос и често пъти премълчаваме, това е типична слабост на нашия характер.

4. Постоянно очакваме съвети и препоръки от другите

Ако не сме достатъчно уверени в някое решение, понякога това може да ни предпази от грешни стъпки и проблеми. Но постоянната самокритика и неудовлетворение е пречка в постигането на успехи. То пречи на мотивацията ни и намалява увереността ни.

5. Стараем се да спечелим одобрението на другите

Стремежът за спечелване на вниманието на другите понякога ни коства доста жертви и лишения, които може да са вредни за нас. Можем да боравим с нечестни методи, за да накараме някой да ни хареса и да се възхищава от нас. Губим своята естественост и се държим изкуствено.

6. Спираме да отстояваме интересите си

Често пъти някой се държи подигравателно с нас, а ние го търпим, защото ни е страх да не се скараме с него или да не го загубим като приятел. Тази ниска самооценка е вредна за нас, защото хората започват системно да ни тормозят и използват.

7. Приемаме фалшиви ласкателства

Когато нямаме необходимата увереност, ние очакваме някой друг да ни похвали и поласкае за нещо. Но тези, които постоянно ни ласкаят, го правят изкуствено, защото имат подмолни намерения и го правят, за да извлекат максимална полза от нас.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кола премина през маси и ресторанти в Марбея

Кола премина през маси и тераси на барове в испанския курорто Марбея, съобщи Ел Паис. Шофьорът явно е загубил контрол над колата. Той е бил тридесет годишен местен мъж. Карал е колата на своите родители. Оказал е съпротива при задържането. Представители на района обявиха, че става въпрос за инцидент. Неговите […]