Майката на стрелялия в заведение в Бургас: Те са се шегували

NetNews

20-годишен младеж стреля в бургаско заведение, ядосан, че то трябва да затвори заради мерките срещу COVID-19. За щастие, няма пострадали. Инцидентът става на 8 март, но за него се разбра едва в понеделник, защото собствениците на заведението са подали късно сигнал в полицията, съобщи бТВ.

„Въпросните младежи не били много щастливи от факта, че трябва да напуснат заведението, но един от тях особено агресивно е демонстрирал своята неудовлетвореност от така стеклите се обстоятелства. Извадил е пистолет, който до този момент е бил запасан на колана му. Произвел е няколко изстрела по панорамния прозорец на заведението“, обясни говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

По нейните думи поведението на извършителя „говори за нисък праг на поносимост и високо ниво на агресия“.

Майката на младежа заяви, че той не е правил проблеми и не е отказал да си тръгне от заведението. Той и компанията му са пожелали към 22,30 ч. само да чуят още една песен, след което са излезли навън.

По нейните думи пистолетът, който е носел сина ѝ, е „пластмасов със сачми да гонят котките и гларусите“.

„Просто са излезли и са се шегували. Той просто не е разбрал, че е уцелил заведението“, каза жената.

Според нея не е имало опасност да нарани някого, защото „тука всичко е дървета“. Тя е категорична, че синът ѝ не е правил проблеми и не вярва да я лъже за случилото се.

„Не го оправдавам, но не могат да го изкарват най-големият престъпник. В никакъв случай не е ангел“, каза майката, според която собствениците на заведението са подали сигнал до полицията, за да „могат да си оправят стъклото“, а синът ѝ ги търсел собствениците, но не успял да се види с тях.

Управителят на заведението Добринка Французова потвърди, че младежът не е правил проблеми в заведението и не е отказал да си тръгне.

„Момчето ми се извини. Щетите са само материални“, каза Французова.

По случаят е образувано досъдебно производство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов се срещна с Османи: Необходим е разум, а не емоции

„Всички противоречия между България и Република Северна Македония трябва да бъдат изгладени. Следващите поколения няма да ни простят, че сме пропуснали тази голяма възможност“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи. Премиерът Борисов бе категоричен, че РСМ и Албания […]