Майката, убила детето си, го гледала с помощта на дядото

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Убитото дете в Плевенско е било отглеждано от майка си. Пред полицейски служители 22-годишната жена е признала, че е умъртвила детето.

Отношенията в семейството не са давали основания на полицията да се съмнява, че то е било в опасност, каза на пресконференция днес зам.-окръжният прокурор Николай Пачевски, който заедно със старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР и окръжния прокурор на Плевен Владимир Николов даде подробности около хода на разследването за убийството на момиченце на годинка и девет месеца.

Още по темата

7 яну 2022 11:20

33

Майката е задържана за убийството. Заедно с нея в ареста е и 56-годишният дядо на момиченцето.

Детето е било обявено за общодържавно издирване на 23 декември 2021 година в районното управление на МВР в Кнежа. Месец по-рано обаче – на 23 ноември, дядото е подал сигнал, че то е изчезнало.

„Има дълбоки пропуски и слабости, заради което сме назначили дисциплинарна проверка спрямо отговорните служители“, поясни комисар Вътов. Той добави, че са образувани три дисциплинарни производства за бездействие и неспазване на нормативната база.

След като детето е обявено за издирване, са предприети оперативни действия, а през вчерашния ден се е стигнало и до конкретни детайли около престъплението. Към този момент обаче разследващите не пожелаха да разкрият подробности. При претърсвания са намерени части от тяло. Предполага се, че детето е убито около 22 октомври.

„Версиите до момента сочат, че майката е извършител на престъплението. В момента се работи с нея и с баща й, с когото са живеели в едно домакинство“, обясни прокурор Пачевски.

По думите му майката е полагала добри грижи за детето с помощта на дядото, който ги е издържал. Семейството е живяло при добри битови условия.

По случая предстоят различни експертизи като една от тях ще е за психичното състояние на майката.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сербезова увери: Други мерки, преди да се пристъпи към онлайн обучение

Снимка: БГНЕС „Преди да се пристъпи към онлайн обучение на учениците ще се предприемат други мерки – спиране на извънкласните занимания, увеличаване броя на тестването на учениците, обучение по график“. Това увери министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова пред медии в кулоарите на Народното събрание. Тя беше категорична, че преди […]